W chwili obecnej trawają prace sewisowe! Można wyświetlić produkty ale zakup jedynie poprzez telefon 609547808 lub 601618622
  • Nakłuwacz do mięsa z zabezpieczeniem

Symbol: BR-311401
Brak towaru
50.30
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki Brak
Dostępność 0 szt.
EAN 5908277709839
Zostaw telefon

 

  • Niezbędne narzędzie kuchenne - nakłuwacz z 56 ostrzami ze stali nierdzewnej, idealnie sprawdzi się podczas przyrządzania soczystych steków!
  • Kruche i delikatne mięso - dzięki zastosowaniu nakłuwacza Twoje ulubione mięsne potrawy zachwycą smakiem stając się bardziej wyrazistymi i kruchymi.
  • Przyrządź mięso tak, jak lubisz - nakłuwacz idealnie nadaje się do wykonania piersi z kurczaka, sznycli oraz steków typu palomilla. 
  • Skraca czas gotowania, smażenia i grillowania - nakłuwając mięso przed obróbką termiczną, możesz skrócić czas jego przyrządzenia nawet o 50%!
  • Ergonomiczny i bezpieczny kształt - umożliwia nakłuwanie mięsa bez użycia dużego nakładu siły, zabezpieczenie chroni zaś przed niechcianym skaleczeniem i wysuwa ostrza dopiero po przyciśnięciu urządzenia do potrawy lub blokuje je na stałe!


Kochasz znakomicie przyrządzone soczyste steki? Chcesz by Twoje gotowane, pieczone i grillowane mięsa były kruche i delikatne, a ich smak został podkreślony przez użyte przyprawy i marynaty? Wybierz nasz nakłuwacz do mięsa - urządzenie niezastąpione w kuchni, także podczas przyrządzania potraw z grilla. Użycie nakłuwacza jest niezwykle proste, a zarazem bezpieczne. 56 skrytych w plastikowej obudowie ostrzy ze stali nierdzewnej dzięki specjalnemu zabezpieczeniu wysuwa się z urządzenia, dopiero w momencie przyciśnięcia go do mięsa. Dzięki temu nie musisz bać się o przypadkowe skaleczenie! Przechowując urządzenie w szufladzie możesz zaś zablokować wysuwanie ostrzy całkowicie!


Dlaczego warto nakłuwać mięso przed jego obróbką termiczną?

Po pierwsze - zabieg ten pozwala na skrócenie gotowania, smażenia i grillowania nawet o 50%! Po drugie - pozwala na lepsze wchłanianie marynat oraz przypraw. Włóknista masa mięsa staje się miękka, a potrawy bardziej kruche i soczyste. Nakłuwanie mięsa zapobiega również zmniejszaniu się objętości całej potrawy w trakcie pieczenia!

Po trzecie - mięso podczas obróbki zachowuje swoje naturalne soki, jest smaczniejsze, łatwiejsze do spożycia, a także do trawienia!


Dane techniczne:

  • Liczba ostrzy: 56
  • Długość ostrzy 2,5 cm
  • Materiał wykonania ostrzy: stal nierdzewna
Długość
5.5 cm

Szerokość
7.7 cm

Wysokość
10.8 cm

Masa
0.2 kg
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie